Accus

Bandencentrum IJsselland raadt u aan om uw accu elke vier jaar te vervangen. Omdat uw accu milieubelastende materialen bevat, zoals zuur, zink en lood is het van belang dat u uw oude accu inlevert bij een erkend bedrijf die zorgt voor een recycling van de oude materialen volgens de wettelijk bepaalde regels.
Conventionele accu´s zijn gevuld met accuzuur en moeten regelmatig gecontroleerd te worden op het accuzuurniveau. Wanneer dit op een te laag peil komt, moet de accu bijgevuld worden met gedistilleerd water.

Accu

Wanneer uw auto begint te ‘hoesten’ bij het starten, dan loopt de ’startpower’ terug en komt de motor moeizaam op gang, dan nadert het einde van de accu. Ook extreme hitte onder de motorkap kan de accu aanzienlijk beschadigen.
In de zomermaanden slijt de accu door een blijvend capaciteitsverlies. Dit blijkt veelal tijdens de winterkou, waarbij het vermogen van de accu afneemt door de kou. Ook door het maken van korte ritten maken, neemt de levensduur van de accu eveneens aanzienlijk af.

Zodra u merkt dat uw auto minder goed start, kunt u uw accu gratis bij Bandencentrum IJsselland laten testen. Onze deskundige monteurs onderzoeken waar de oorzaak ligt. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten adviseren zij u om de problemen te verhelpen. Betreft het een eenvoudige storing, dan verhelpen zij dit ter plaatse kosteloos.

auto_accu

Contact

Wilt u meer informatie? of bent u opzoek naar een nieuwe Accu?
Dan kunt contact opnemen door te bellen naar ( 038-4578994)
Of te mailen: info@bandencentrumzwolle.nl