Autobanden Balanceren bij Banden Centrum IJsselland in Zwolle

Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van uw auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. De medewerkers van Banden Centrum IJsselland zijn gespecialiseerd in het balanceren van uw auto en wielen. Het wegcontact van gebalanceerde auto’s is beter. Dat bevordert de veiligheid en levert een besparing in kosten. Mede omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Wat Is Balanceren?

Wanneer uw stuur trilt tijdens het rijden, is uw auto niet optimaal in balans. Door uw banden te balanceren, wordt dit verholpen. Laat uw auto altijd controleren wanneer u last hebt van een trillend stuur! Bij het balanceren wordt eerst de huidige balans vastgesteld. Dat gebeurt door onze speciale balanceerapparatuur. Op basis van de huidige balans, weten de vakkundige monteurs van Bandencentrum IJsselland precies hoeveel balanceergewicht aangebracht moet worden. Het aanbrengen van balanceergewicht helpt het wiel in balans (in evenwicht) te brengen.

Het is belangrijk banden te laten balanceren wanneer ze voor het eerst op het wiel gemonteerd worden, of wanneer u klachten (trillingen) ervaart. Bij twijfel is het verstandig een afspraak te maken.

483716_103976043131445_624882181_n

Balanceren banden

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken. Banden Centrum IJsselland heeft de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis om uw banden te balanceren. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten moet plaatsen om de velgen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.

 

Wanneer uw autobanden balanceren?

Banden worden bij Banden Centrum IJsselland altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd. We balanceren ook als de wielen na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet u controleren gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wij adviseren om de balans van uw auto de laten controleren bij de volgende ervaringen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede.

SetRatioSize640640-iStock-000013524608Medium

Voorkomende problemen

– Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur).
De band kan hierbij ovaal zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te laten behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band.
– Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur).
Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Neemt u contact op voor een door te bellen naar ( 038-4578994)

Of  mailt u naar: info@bandencentrumzwolle.nl