Uitlaten

Het uitlaatsysteem onder uw auto heeft een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder, verbetert de prestaties van de motor en vermindert de milieubelasting.
Korte stadsritten zorgen voor een snelle slijtage aan de uitlaat. Dit doordat gassen condenseren waardoor de uitlaat wordt vervuild met water dat de binnenkant van de uitlaat aantast. Bovendien ondergaat de uitlaat hevige temperatuurschommelingen (inkrimpen/uitzetten), door het veelvuldig starten van de motor.

De uitlaat

De uitlaat loopt vanaf de motor onder de bodem van de auto door tot net onder de achterbumper. Dit is de enige plaats waar de uitlaat zichtbaar is. Van begin tot eind is het systeem gemiddeld 3 meter lang en is het flexibel aan de onderzijde van uw auto bevestigd. Hierbij raakt het de carrosserie niet. Doordat het systeem aan slijtage onderhevig is, zijn de diverse onderdelen afzonderlijk te vervangen. De samenstelling is afhankelijk van het type motor, de cilinderinhoud en het model van de carrosserie.

a3uitlaat

Pasvorm

De maatvoering van een uitlaatsysteem is uiterst belangrijk. Het zit namelijk rechtstreeks verbonden aan de steeds bewegende motor. Het flexibele ophangsysteem vangt die trillingen op. De juiste montage bepaalt voor een groot deel de levensduur van de uitlaat. Te grote spanningen op een punt leiden tot metaalmoeheid en daardoor ontstaat breuk- en scheurvorming. Bij de montage let een specialist extra nauwkeurig op de afstand tussen de bodem en uitlaat. Montage te dicht onder de bodem geeft beschadigingen en zorgt voor trilling. Een te ruime montage kan tot schade leiden bij bijvoorbeeld verkeersdrempels.

Katalysator & milieu

Toenemende vervuiling door uitlaatgassen wordt verminderd door wetgeving over het gebruik van katalysatoren. De katalysator zet door een chemische reactie gevaarlijke gassen om in onschadelijke gassen. Om dit proces optimaal te laten verlopen zijn temperatuur en samenstelling van de gassen van groot belang.

wp1caa2960

Het uitlaatsysteem bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen:

 

  • uitlaatspruitstuk
  • voorpijp met katalysator
  • tussenpijp met voorste demper
  • achterste demper
  • bevestigingssysteem

Neemt u contact op door te bellen naar ( 038-4578994)

Of te mailen: info@bandencentrumzwolle.nl