Velgen

Velgen zijn er in vele soorten en maten, natuurlijk levert de Bandencentrum IJsselland alle gerenommeerde merken en soorten. De juiste velg is voor iedereen anders, de één wil groot en opvallend, de simpel en clean. Bandencentrum Zwolle beschikt over een breed assortiment dat snel en vakkundig geleverd kan worden.

Welk type wiel?

Sportieve rijders kunnen kiezen uit een ongelofelijke sortering lichtmetalen wielen.

U kiest het wiel dat het beste past bij de desbetreffende auto of dat u qua styling het meest aanspreekt. Belangrijk hierbij is de offset of ET (Einpresstiefe); de diepte van de velg geeft aan of het wiel bol of hol is.
De velgbreedte wordt gemeten in Engelse inches (1 inch = 25,4 mm) en wordt in het algemeen gevolgd door de letter J met daarachter de velgdiameter, eveneens in inches. 6J x 13 staat voor een velg met een breedte van 6 inch en een diameter van 13 inch. Wij leveren stalen wielen voor het stoere terreinwerk en superlichte aluminium wielen voor het flitsend sportieve werk.

65370_103976489798067_1495311195_n

Belangrijke maten en namen
De velgbreedte, ofwel de afstand in inches tussen de buitenranden van het velgbed

  1. De middenlijn of hartlijn van de velg
  2. Positief/negatief = de middellijn, ligt aan de buitenkant/binnenkant van de wielflens
  3. De inpersdiepte

 

Info_2

Het meten van de ‘steek’
Voor het bestellen van wielen voor speciale auto’s is het noodzakelijk dat u de correcte ‘steek’ opgeeft. Hiervoor meet u de diameter van de steekcirkel. De steekcirkel is de cirkellijn waarop de boutgaten in de velg zijn geboord. Bovenstaande afbeelding geeft de steekcirkel aan van velgen met vier, vijf en zes boutgaten. Geef eerst het aantal boutgaten op en daarna de zojuist opgemeten steekcirkel (in mm).

4 x 100 wil dus zeggen: 4 boutgaten, steekcirkel = 100 mm.

Info_1