Vragen? Bel ons op.

038-4578994

WhatsApp

+31621581222

E-mail

info@bandencentrumzwolle.nl

Winter Banden

Waarom winterbanden

In de winter wordt veel gevraagd van uw auto en de banden. Natuurlijk wilt u dat de auto steeds weer gewoon start en u veilig en warm naar uw bestemming brengt. Daarnaast moeten de banden ervoor zorgen dat uw auto grip houdt op de weg. Kom daarom tijdig bij ons langs voor een winterinspectie of om u te laten informeren over de vele voordelen van winterbanden.

Wanneer is het tijd voor zomerbanden?

Omdat autobanden bij slechtere weersomstandigheden nog belangrijker zijn wordt algemeen geadviseerd om voor winterbanden te kiezen zodra de ‘r’ in de maand zit.  Al bij +7 graden Celsius zijn winterbanden namelijk superieur. Daarom heeft Bandencentrum IJsselland een breed assortiment van de beste kwaliteit winterbanden van alle grote merken. Onze specialisten kunnen u dus nauwkeurig adviseren over de beste banden voor uw auto. Bandencentrum IJsselland biedt daarnaast de mogelijkheid om uw zomerbanden op te laten slaan. Informeert u hiervoor bij onze vestigingen naar de mogelijkheden.

Wat is er anders aan winterbanden?

Het rubber van autobanden wordt bij lagere temperaturen harder. De rubbersamenstelling van winterbanden is daar specifiek op afgestemd. Bovendien hebben winterbanden meer lamellen in het profiel die zich in de weg ‘vastgrijpen’. Dit zorgt voor meer grip en een kortere remweg bij slecht weer. Bij extreme gladheid blijft het raadzaam om de weg alleen op te gaan als dat strikt noodzakelijk is, ook al is je auto met winterbanden uitgerust.

Voordelen winterbanden

UW VOORDELEN

Grote voorraad

Direct geholpen

Beste prijs kwaliteit

Onze Werkwijze

1. Maak een afspraak

U kunt 5 dagen in de week bij ons terecht. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u altijd aan om telefonisch op locatie of per mail een afspraak te maken.

2. Klaar terwijl u wacht

Blijf wachten in onze mooie wachtruimte met een lekker kopje koffie of thee tot de wissel van uw voortuig klaar is.

3. Weer veilig op weg

Banden wisselen duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren van de banden en het vervangen van de ventielen.