Winterbanden

In de winter wordt veel gevraagd van uw auto en de banden. Natuurlijk wilt u dat de auto steeds weer gewoon start en u veilig en warm naar uw bestemming brengt. Daarnaast moeten de banden ervoor zorgen dat uw auto grip houdt op de weg. Kom daarom tijdig bij ons langs voor een winterinspectie of om u te laten informeren over de vele voordelen van winterbanden.

Winterbanden

Omdat autobanden bij slechtere weersomstandigheden nog belangrijker zijn wordt algemeen geadviseerd om voor winterbanden te kiezen zodra de ‘r’ in de maand zit. Al bij +7 graden Celsius zijn winterbanden namelijk superieur. Daarom heeft Bandencentrum IJsselland een breed assortiment van de beste kwaliteit winterbanden van alle grote merken. Onze specialisten kunnen u dus nauwkeurig adviseren over de beste banden voor uw auto. Bandencentrum IJsselland biedt daarnaast de mogelijkheid om uw zomerbanden op te laten slaan. Informeert u hiervoor bij onze vestigingen naar de mogelijkheden.

psd7eghruolsxtvtyiynw7aqn-winterbandenomwisselen

Wist je dat..

Winterbanden ‘s winters veiliger zijn dan zomerbanden?

Winterbanden hebben namelijk een ander profiel en andere samenstelling die ervoor zorgen dat ze onder winterse omstandigheden meer grip houden. Dat betekent een duidelijk kortere remweg en minder gevaar voor slippen op gladde wegen.

Winterinspectie

Bij een Winter-Klaar Inspectie van Bandencentrum IJsselland zorgen we ervoor dat uw auto klaar is voor de winter.
Daarbij letten wij op de volgende punten:

– Accu
– Koelsysteem
– Verlichting
– Wisserbladen
– Verwarming en ventilatie
– Banden
– V-snaren
– Schokdempers
– Remmen
– Koppeling
– Uitlaat
– Olie en vloeistoffen

Bel een vestiging van Bandencentrum IJsselland voor een afspraak of kom gewoon even bij ons langs.
Dan voeren wij de inspectie uit terwijl u wacht.